LPZ Krajina

Projekat LPZ KrajinaUnapređenje tržišta rada i povećanje zaposlenosti na području Sjeverne Krajine se realizuje u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II). Opšti cilj projekta je da se poveća efikasnost tržišta rada i omogući dostojanstveno zaposlenje kroz prilagođavanje ponude i potražnje djelovanjem svih relevantnih aktera na ciljnom području Krajine.

Partneri na projektu su LIR Evolucija, JU Zavod za zapošljavanje RS, Grad Laktaši, Grad Derventa, JU Stručna i tehnička škola Derventa, Lanaco d.o.o, Novi Jelšingrad d.o.o. Banja Luka.

Projektom su predviđene obuke iz metaloprerade, osnovne IT obuke, napredne IT obuke za „PHP web development “, obuke iz preduzetništva i direktni podsticaji za samozapošljavanje, te niz aktivnosti na usklađivanju ponude i potražnje, kao i unapređenja efikasnosti tržišta rada.

Projekat će rezultovati novim zapošljavanjem u sektorima metaloprerade i IT, te samozapošljavanjem u novo-osnovanim MSP kojima će biti pružena mentorska i finansijska podrška, kao i unapređenjem efikasnosti na tržištu rada kroz uključivanje svih ključnih aktera i pripremu akcionog plana djelovanja.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Krajina je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija finansira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR). Ovaj projekat ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba

 

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

#MadeinBiH„Studio Ljepote Lovely” 

Pročitaj više

#MadeInBiH: „Čudna Šuma“

Pročitaj više

Javni poziv za učešće u programu podrške razvoju biznisa- Treći ciklus

Pročitaj više