Virtuelna konferencija projekta SUSTAIN

Projektni partneri organizovali su finalnu konferenciju projekta SUSTAIN 17. februara 2022. Konferenciji su prisustvovala 24 učesnika iz BiH, Austrije i Italije.

Svrha konferencije je bila da se predstave ciljevi i rezultati projekta i pokrene diskusija sa predstavnicima agencija za podršku inovacijama, privrednih komora, opština, inovacijskih centara i regionalnih razvojnih agencija.

Projektni partneri izrazili su interes i motivaciju za nastavak implementacije projekata promocije EU standarda i podrške malim i srednjim preduzećima u procesu standardizacije. Učesnici su imali priliku podijeliti svoja znanja, iskustva i mišljenja.

Projekat ima za cilj jačanje saradnje između partnernih organizacija kroz zajedničko učenje i jačanje kompetencija za podršku MSP u prilagođavanju EU standardima.

Uticaj projekta je vidljiv kroz jačanje svijesti i znanja MSP o prednostima primjene standarda. Agencije za podršku inovacijama uvećale su svoja znanja i kapacitete za podršku MSP u primjeni EU standarda.