Projekat HARMONMISSIONS – Usklađivanje EU misija na dunavskom području

Cilj projekta HARMONMISSIONS je “usklađivanje” implementacije EU misija na dunavskom području. Uočene su značajne razlike u razumjevanju, uspostavljanju i implementaciji EU misija u različitim zemljama EU.  Projektom se nastoje premostiti ove razlike, te doprinijeti uspostavljanju efikasnog modela upravljanja misijama na nivou dunavskog regiona. Projekat se posebno fokusira na dvije oblasti EU misija: prilagođavanje klimatskim promjenama; 100 klimatski neutralnih i pametnih gradova do 2030. godine.

Projekat će imati za rezultat: a) uspostavljanje novog modela upravljanja EU misijama u dunavskom području uz uključenje aktera sa različitih nivoa; b) uspostavljanje tri online platforme kako bi se olakšalo umrežavanje za projektnim pozivima, partnerima i drugim informacijama o EU misijama; (c) Informativni događaji, treninzi i edukacije kojima će se jačati svijest, promovisati saradnja i obučiti osoblje u oblasti EU misija.

Projekat HARMONMISSIONS stvoriće bolje uslove za efikasniju saradnju partnera iz zemalja dunavskog regiona kroz veće uključivanje organizacija iz regiona u projektne pozive fokusirane na oblasti EU misija: prilagođavanje klimatskim promjenama; te 100 klimatski neutralnih i pametnih gradova do 2030. Realizaciju ciljeva projekta HARMONMISSIONS podržaće konzorcijum od 11 partnera iz dunavskog područja.

Projekat je finansiran od strane EU Interreg Dunavskog Programa. Ukupan budžet projekta je : 1.717.140,85 EUR EUR, a trajanje je 30 mjeseci.

Povezane vijesti

ZAPOŠLJAVAMO

Pročitaj više

Obilježavanje Svjetskog dana zaštite životne sredine

Pročitaj više

BH GREEN AWARDS

Pročitaj više