LPZ Krajina SE – Podrška i unapređenje preduzetničkih vještina za nezaposlene u Sjevernoj Krajini

Projekat LPZ Krajina SE – Podrška i unapređenje preduzetničkih vještina za nezaposlene u Sjevernoj Krajini provodi se u okviru projekta “COVID-19 Investment Response – EU4Business Recovery ” koji pruža podršku oporavku BiH ekonomije od posljedica COVID-19 pandemije.

Opšti cilj projekta je poboljšanje efikasnosti tržišta rada i omogućavanje održivog zapošljavanja i samozapošljivanja u inovativnim start-up-ovima i malim i srednjim preduzećima.

Projektni partneri su LIR Evolucija, Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, Grad Laktaši, Grad Derventa, Stručna i tehnička škola Derventa i preduzeće Lanaco.

Projekat obuhvata sljedeće aktivnosti: podršku potencijalnim preduzetnicima kroz preduzetničke obuke; mentorska podrška za početak poslovanja; grantovi za pokretanje novih preduzeća; uspostavljanje servisa za podršku preduzetništvu; pružanje podrške preduzetnicima; jačanje preduzetničke kulture u na projektnom području.

Projekat će rezultovati samozapošljanjem u 20 novih preduzeća podržanih kroz grantove i mentorske usluge za potencijalne preduzetnike kao i uspostavljenim sistema podrške preduzetništvu.

EU4BusinessRecovery podržava Bosnu i Hercegovinu u ublažavanju negativnih ekonomskih efekata uzrokovanih pandemijom COVID-19. Projekat pomaže MMSP, poljoprivredno-prehrambene i turističke djelatnike da nastave svoje poslovanje i sačuvaju radna mjesta; podržava poduzetnike, mlade i druge ugrožene grupe da osnuju vlastiti biznis. Kao rezultat ovog projekta biće sačuvano više od 1.000 radnih mjesta ugroženih pandemijom i biće otvoreno najmanje 100 novih radnih mjesta. EU4Business Recovery projekat je vrijedan 13,7 miliona eura i zajednički ga sufinansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka. Projekat implementiraju GIZ, UNDP i ILO. Za više informacija posjetite www.eu4business.ba

Povezane vijesti

PRIJAVITE SVOJE KANDIDATE

Pročitaj više

Poziv organizacijama civilnog društva sa područja Grada Laktaši za dostavljanje prijedloga projekata

Pročitaj više

Integrisani i decentralizovani koncepti energetskih i transportnih sistema zasnovanih na obnovljivoj energiji u dunavskom regionu – Danube Indeet

Pročitaj više