Kampanja “Očistimo životnu sredinu “

LIR Evolucija je u saradnji sa organizacijom Kozara Ultra Trail provela kampanju zagovaranja “Očistimo životnu sredinu ” u okviru projekta ENV-net.

Prvi dio akcije je čišćenje područja rijeke Suturlije: staza na potezu Planinski Šibovi – Čutura – Javorci koja je očišćena u periodu od 10.- 16. jula 2020. godine. Volonteri su očistili 16 km staze.

Kozara Ultra Trail je organizovala promotivni događaj 19. jula 2020. Lokalno stanovništvo i ljubitelji prirode su učestvovali na promotivnom događaju, uživali ​​u prirodi i šetnji očišćenim područjem.

Drugi dio akcije je čišćenje područja planine Kozara: na dionici od Resanca do Inđije preko Poljane,  do Bune – Mrakovica, koja je očišćena u periodu od 25. jula -10. avgusta 2020. godine. Volonteri su očistili 24,5 km staze.

Kozara Ultra Trail je organizovala promotivni događaj 1-2. avgusta 2020., uz učešće lokalnog stanovništva, i ljubitelja prirode koji su šetali, trčali i uživali u prirodnom okruženju. Promotivne majice su podijeljene u toku kampanje volonterima i učesnicima.