Obnovljivi izvori energije...
Solarna energija...
Infracrveno snimanje objekata
Solarni paneli...
Upravljanje otpadom
Upravljanje otpadom, recikliranje i...
Ekološka osvještenost...
Vjetroenergija...
Energija vjetra...
Termografski prikaz objekta, uz koristenje IC kamere
Waste management...
Vjertoelektrane...
Obnovljivi izvori energije...
Mreža vjetroturbina...

Novosti

U sklopu krovnog projetka Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini kojeg finansira Evropska unija (EU) a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO), LIR Evolucija u saradnji sa partnerima: Opštinom Laktaši, JU Zavodom za zapošljavanje RS, preduzećem Krajinamed i Školom učenika u privredi Banja Luka implementira projekat „Jačanje lokalnog partnerstva za unapređenje tržišta rada i povećanje zaposlenosti“.

U okviru projekta je nabavljena računarska oprema za JU Zavod za zapošljavanje RS. Vrijednost nabavljene opreme je približno 11.800 BAM. Oprema će biti korištena u toku obuka iz informacionih i komunikacionih tehnologija (ICT) za najmanje 40 nezaposlenih lica. Obuke će se realizovati početkom 2018. godine.

Cilj projekta je povećati zaposlenost i omogućiti samozapošljavanje na geografskom području opština Laktaši, Čelinac i grada Banja Luke, te doprinijeti strateškom razvoju tržišta rada BiH kroz formiranje održivog lokalnog partnerstva za zapošljavanje i usklađivanje ponude i potražnje za kvalifikovanom radnom snagom.

Linkovi