Vjetroenergija...
Solarni paneli...
Ekološka osvještenost...
Energija vjetra...
Upravljanje otpadom
Infracrveno snimanje objekata
Obnovljivi izvori energije...
Solarna energija...
Termografski prikaz objekta, uz koristenje IC kamere
Vjertoelektrane...
Waste management...
Obnovljivi izvori energije...
Mreža vjetroturbina...
Upravljanje otpadom, recikliranje i...

Novosti

Početni (Kick-Off) sastanak u sklopu projekta INNO GREEN je održan 25.10.2017. u Banja Luci. U okviru sastanka, projektni partneri (LIR Evolucija, RRA Zeleni Kras i Evropski Centar za Obnovljivu Energiju) su posjetili Tehnološki Centar kompanije Lanaco.

Tehnološki Centar Lanaco je prepoznat od strane partnera kao primjer najbolje prakse od značaja u regionu i šire, posebno kada se radi o energetski efikasnoj “smart” gradnji uz poštovanje principa zaštite životne sredine i održivog eko dizajna. Partneri su posjetili Tier 4 Data Centar i stekli nova znanja o energetski efikasnim sistemima grijanja, hlađenja i ventilacije u objektu.

Projekat  INNO GREEN- Inovacije kroz razvoj ekoloških poslova je finansiran iz Programa Horizont 2020 i traje 12 mjeseci.

Opšti cilj projekta je podstaći i ojačati saradnju između regionalnih agencija za podršku malim i srednjim preduzećima (MSP) kroz zajedničko učenje, te ojačati kapacitete za razvoj praktičnih i inovativnih alata za podršku MSP u sektoru inovativnog ekološkog preduzetništva. Projektni partneri će u okviru projekta: 

-Identifikovati i analizirati postojeće najbolje lokalne/regionalne prakse u oblasti ekološkog preduzetništva i stvaranja ekoloških radnih mjesta,

-Podsticati zajedničko učenje između agencija za podršku MSP i povećati nadležnosti za podršku MSP u inovativnom ekološkom preduzetništvu,

-Realizovati pilot akcije sa lokalnim/regionalnim MSP u sektoru inovativnog ekološkog preduzetništva,

-Razviti inovativni program za MSP koji podržava razvoj i jačanje ekološkog preduzetništva.

Projekat implementira LIR Evolucija, razvojna, istraživačka i konsultantska agencija iz Banja Luke (www.lir.ba ) u saradnji sa Regionalnom Razvojnom Agencijom Zeleni Kras iz Slovenije i Evropskim Centrom za Obnovljivu Energiju iz Austrije.

Linkovi